Matcha thee – Alle gezondheidsvoordelen van Matcha en Japanse thee

 DEZE MAAND GRATIS VERZENDING V.A. €20,- (NL) | Vandaag besteld, dezelfde werkdag verzonden   

MATCHA THEE GEZONDHEIDSVOORDELEN

In Japan wordt er al meer dan 900 jaar matcha gedronken. De oorsprong van matcha thee ligt in China, maar Japanse zen-monniken hebben matcha poeder meegenomen naar Japan. Ze merkten dat ze tijdens urenlange meditaties gefocust bleven, maar toch ook goed konden ontspannen. Dit komt doordat matcha zowel theïne (wat een energy-boost geeft) als L-theanine (wat rust geeft) bevat.

De biologische matcha van Hug the Tea wordt rechtstreeks uit Japan geïmporteerd. Deze matcha is van hoge kwaliteit: 100% bio & puur, zonder toevoegingen. Het bevat vele goede en gezonde stoffen, zoals antioxidanten, catechinen (EGCg), vitaminen (A, B-complex, C, E en K), mineralen (selenium, chroom, zink en magnesium), tannines, theïne en vrije aminozuren, zoals L-theanine.

Het dagelijks drinken van matcha of andere hoogwaardige groene thee draagt bij aan de gezondheid. Een leuk feitje is dat één kopje matcha groene thee gelijk is aan 8-10 kopjes reguliere groene thee (op gebied van antioxidanten en vitaminen).

Antioxidanten & Catechine

Matcha groene theepoeder is rijk aan antioxidanten en catechine, waaronder EGCg: epigallocatechinegallaat. Dit is een uniek antioxidant en heeft veel gezondheidsvoordelen. Matcha heeft een krachtige ontgiftende werking en is in staat om op natuurlijke wijze allerlei gifstoffen in het lichaam te verlagen. Dit komt mede doordat matcha heel rijk is aan chlorofyl (ook wel bladgroen genoemd). De theeplanten worden 4-6 weken voor de oogst afgeschermd tegen direct zonlicht. Dit schaduw-proces zorgt ervoor dat chlorofyl en aminozuren toenemen in de theebladeren. Dit geeft dat matcha een ontgiftende werking heeft, vrije radicalen afvoert en beschermt tegen o.a. overgewicht, hoge bloeddruk en het ontstaan van ontstekingen. Matcha is dus een echte detox-thee! Daarnaast is het een natuurlijk middel dat zelfs een preventieve werking heeft op diverse ziektes en aandoeningen.

Lees hier meer over op deze blog.

Matcha teashot - Hug the tea

De gezondheidsvoordelen op een rij

Matcha heeft naast dat het rijk is aan anitoxidanten, nog veel meer gezondheidsvoordelen:

 • Matcha ontgiftigt op natuurlijk en effectieve wijze;
 • Heeft een cholesterol – verlagende werking. Dit geldt ook voor de bloedsuikerspiegel;
 • Beschermt het immuunsysteem;
 • Stimuleert het metabolisme en zorgt voor een snelle stofwisseling;
 • Stimuleert het verbranden van calorieën / vetverbranding;
 • Draagt bij aan het voorkomen van (welvaarts) ziektes, zoals kanker, obesitas en diabetes;
 • Zorgt voor een geleidelijke energyboost van 4-6 uur.
 • Heeft een kalmerende werking, vermindert stress, verbetert de stemming en concentratie.
 • Daarnaast heeft Matcha een intens reinigende werking voor de huid. Lees op deze pagina hoe je een matcha gezichtsmasker kunt maken.

Superfood-thee

Eén kopje Matcha bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘normale’ groene thee

 • Groene thee poeder uit Japan is 115x rijker aan antioxidanten dan gewone groene thee.
 • En Matcha bevat 46x meer antioxidanten dan broccoli
 • Bevat 92x meer antioxidanten dan spinazie.

In de onderstaande grafiek is de antioxidant-werking weergegeven voor Matcha en een aantal bekende voedingsmiddelen.

ANTIOXIDANT ANALYSIS

Daarnaast is Ceremonial Matcha van Hug the Tea het rijkst in aminozuren, zoals L-Theanine en L-Arginine. L-Theanine geeft Matcha de lekkere licht-zoete (Umami). Bovendien heeft L-theanine een ontspannend effect op lichaam en geest. L-Arginine verbetert het immuunsysteem en de toevoer van voedingsstoffen in het lichaam.

De matcha & thee van HUG THE TEA is 100% bio & puur, zonder toevoegingen, met geweldige gezondheidsvoordelen! Direct geïmporteerd van de theeboeren in Japan.