GRATIS VERZENDING V.A. €25 (NL) - €35 (BE) | Besteld voor 15.30, dezelfde werkdag verzonden   

MATCHA THEE GEZONDHEIDSVOORDELEN

In Japan wordt er al meer dan 900 jaar matcha gedronken. De oorsprong van matcha thee ligt in China, maar Japanse zen-monniken hebben matcha poeder meegenomen naar Japan. Ze merkten dat ze tijdens urenlange meditaties gefocust bleven, maar toch ook goed konden ontspannen. Dit komt doordat matcha zowel theïne (wat een energy-boost geeft) als L-theanine (wat rust geeft) bevat.

De biologische matcha van Hug the Tea wordt rechtstreeks uit Japan geïmporteerd. Deze matcha is van hoge kwaliteit: 100% bio & puur, zonder toevoegingen. Het bevat vele goede en gezonde stoffen, zoals antioxidanten, catechinen (EGCg), vitaminen (A, B-complex, C, E en K), mineralen (selenium, chroom, zink en magnesium), tannines, theïne en vrije aminozuren, zoals L-theanine.

Het dagelijks drinken van matcha of andere hoogwaardige groene thee draagt bij aan de gezondheid. Een leuk feitje is dat één kopje matcha groene thee gelijk is aan 8-10 kopjes reguliere groene thee (op gebied van antioxidanten en vitaminen).

tea farmer

DE 10 BELANGRIJKSTE GEZONDHEIDSVOORDELEN

 1. Matcha groene theepoeder is rijk aan antioxidanten en catechine, waaronder EGCg: epigallocatechinegallaat. Dit is een uniek antioxidant en heeft veel gezondheidsvoordelen.
 2. Ontgiftigt op een natuurlijke en effectieve wijze, door allerlei gifstoffen in het lichaam af te voeren. Dit komt mede doordat matcha rijk is aan chlorofyl (ook wel bladgroen genoemd);
 3. Beschermt het immuunsysteem;
 4. Werkt cholesterolverlagend. Dit geldt ook voor de bloedsuikerspiegel.
 5. Stimuleert het metabolisme en zorgt voor een snelle stofwisseling;
 6. Versnelt en stimuleert vetverbranding;
 7. Draagt bij aan het voorkomen van (welvaarts) ziektes, zoals, obesitas en diabetes. Het is een 100% natuurlijk middel dat een preventieve werking heeft op diverse ziektes en aandoeningen. Lees hier meer over op ons blog!
 8. Heeft een kalmerende werking, vermindert stress, verbetert de stemming en focus/concentratie;
 9. Daarnaast heeft Matcha een intens reinigende werking voor de huid. Lees op deze pagina hoe je een matcha gezichtsmasker kunt maken;
 10. Zorgt voor een geleidelijke energyboost van 4-6 uur zonder dip! Zie onderstaand de werking van matcha vs. koffie:

Matcha energyboost vs Coffee

NOG MEER FEITJES OVER MATCHA

 • Eén kopje Matcha bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘normale’ groene thee.
 • Groene thee poeder uit Japan is 115x rijker aan antioxidanten dan gewone groene thee.
 • En Matcha bevat 46x meer antioxidanten dan broccoli
 • Bevat 92x meer antioxidanten dan spinazie.
 • Daarnaast is Ceremonial Matcha van Hug the Tea het rijkst in aminozuren, zoals L-Theanine en L-Arginine:
 • L-Theanine geeft Matcha de lekkere licht-zoete (Umami). Bovendien heeft L-theanine een ontspannend effect op lichaam en geest.
 • L-Arginine verbetert het immuunsysteem en de toevoer van voedingsstoffen in het lichaam.

De matcha & thee van HUG THE TEA is 100% bio & puur, zonder toevoegingen, met geweldige gezondheidsvoordelen! Direct geïmporteerd van de theeboeren in Japan

Matcha uit Kagoshima & Miyazaki, overige losse theeën uit Shizuoka