GRATIS VERZENDING VANAF €49,- (NL) | Voor 17.00 uur besteld = vandaag verzonden | Internationale verzending   

Matcha drinks banner

OVER MATCHA

Matcha is groene poeder gemaakt van vermalen theebladeren uit Japan. Vier tot vijf weken voordat de thee wordt geoogst, worden de Camellia Sinensis theeplanten afgedekt met schermen, waardoor de planten geen direct zonlicht krijgen. Deze werkwijze verhoogt de hoeveelheid chlorofyl in het blad, die de thee zijn geweldige groene kleur geeft.

In het voorjaar vindt de eerste pluk plaats. De jongste en sterkste bladeren worden geplukt, gestoomd en gedroogd. Hier wordt Tencha thee van gemaakt. Vervolgens wordt de Tencha vermalen met een elektrische steenmolen tot ultra-fijne poeder.

Onze biologische Matcha komt rechtstreeks van de theeplantages in Kagoshima, het zuiden van Japan.

Wij verkopen drie varianten bio Matcha:

Organic Matcha grades

HOE MAAK JE MATCHA KLAAR?

Matcha wordt traditioneel bereid door één bamboe lepeltje Matcha poeder te mengen met circa 60 ml water op 80 graden. Met een bamboe borstel wordt de Matcha met het water 20 sec. opgeklopt tot er een groene thee-shot met een mooie schuimlaag ontstaat. Wanneer je Matcha drinkt, drink je als het ware hele theebladeren. Eén thee-shot Matcha is gelijk aan tien kopjes gewone groene thee op gebied van voedingswaarden en antioxidanten. Het is een echte superfood, of eigenlijk super-tea!

Het vijf-stappenplan:

1. Doe 1 bamboe lepel (½ gram) in een kom;

2. Voeg hier 1 eetlepel warm water aan toe;

3. Maak er met een bamboe whisk een gladde pasta van;

4. Voeg 60 ml water op 80 graden toe aan de pasta;

5. Klop het geheel circa 20 seconden op in een

snelle horizontale beweging, totdat er een

romige schuimlaag ontstaat.

Enjoy your Matcha teashot!

Making of Matcha

Foto door: Hotspotfactory

SUPERFOOD

Matcha is hoog in antioxidanten, waaronder het effectieve antioxidant EGCg. Eén kopje Matcha bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘normale’ groene thee; Matcha is 137x rijker aan antioxidanten dan gewone groene thee. Matcha bevat 125x meer antioxidanten dan spinazie. En Matcha bevat 50x meer antioxidanten dan broccoli!  In de onderstaande grafiek is de antioxidant-werking weergegeven voor Matcha en een aantal bekende antioxidant-rijke voedingsmiddelen.

Antioxidanten

Daarnaast is Matcha rijk aan vitaminen, vezels, bladgroen en mineralen, zoals magnesium, chroom, calcium en zink.

Kortom: Matcha is een echte superfood en heeft vele gezondheidsvoordelen:

Matcha ontgiftigt op natuurlijk en effectieve wijze en is ideaal om mee te detoxen.

Matcha heeft een cholesterol – verlagende werking. Dit geldt ook voor de bloedsuikerspiegel.

Het stimuleert het metabolisme en zorgt voor een snelle stofwisseling.

Het beschermt het immuunsysteem.

Het stimuleert de vetverbranding.

Deze ‘green tea pow(d)er’ draagt bij aan het voorkomen van (welvaarts) ziektes, zoals kanker, obesitas en diabetes.

Daarnaast bevat Matcha theïne (cafeïne), wat zorgt voor een geleidelijke energyboost voor 6-8 uur.

Het heeft ook een kalmerende werking, vermindert stress, verbetert de stemming en concentratie, dit komt door het stofje L-theanine.

Daarnaast is Matcha geweldig voor een stralende huid!

MOGELIJKHEDEN

Er zijn eindeloos veel mogelijkheden met Matcha. Er kan bijvoorbeeld een Matcha Latte worden gemaakt met deze groene poederthee door opgeschuimde melk toe te voegen. Ook kun je Matcha toevoegen aan je smoothie met groenten en fruit. Matcha is een natuurlijke kleurstof, dus je kunt er ook met koken en bakken. Je kunt hierbij denken aan Matcha (cheese)cake, taarten, koekjes, pannenkoeken, tiramisu, ijs, milkshake, risotto enz.

Het is ook mogelijk om een gezichtsmasker te maken met Matcha. Dit doe je als volgt: Maak een pasta met ong. twee theelepeltjes Matcha en water. Als je een droge huid hebt kun je ook Aloë Vera gel gebruiken. Smeer het op je gezicht en laat het 10-15 minuten intrekken. Spoel het dan af met lauw water en een zacht vochtig washandje. Breng daarna je dag- of nachtcrème aan. Een Matcha gezichtsmasker werkt verkoelend en de antioxidanten verminderen ontstekinkjes aan je huid. Het reinigt je huid intens en geeft je een zijdezachte stralende huid. Voor de beste resultaten, moet je het masker 2-3 per week aanbrengen.

Er zijn veel verschillende kwaliteiten en soorten Matcha. HUG THE TEA verkoopt alleen 100% pure groene theepoeder zonder toevoegingen. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit, hoe groener de kleur (bladgroen) en hoe romiger en voller de smaak. Onze Ceremonial Matcha A heeft zelfs zoete tonen, doordat deze kwaliteit is gemaakt van de jongste eerste pluk theeblaadjes in het voorjaar.

Je kunt nog veel meer lezen over Matcha op ons blog!

 

Matcha smoothiebowl

BENODIGDHEDEN